|
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Trwa budowa fundamentów żłobka przy ul. Jabłonkowskiej
|
Liczba postów: 83,425
Liczba wątków: 83,415
Reputacja:
3
Trwa budowa fundamentów żłobka przy ul. Jabłonkowskiej

Po wyburzeniach starego budynku przedszkola rozpoczęły się prace zasadnicze przy budowie żłobka przy ul. Jabłonkowskiej na os. Widok. Nowa placówka będzie gotowa na przyjęcie ok. 150 maluchów.
https://krakow.pl/dzielnica_vi_bronowice...skiej.html
Liczba postów: 1,196
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Skoro budujecie fundamenty, to bez betonu się tutaj nie obejdzie. Z tego co ja ostatnio słyszałam, to
betoniarnia wałbrzych Bt TopBeton dysponuje właśnie solidnym betonem, także w razie czego możecie się do nich zgłosić.
Liczba postów: 520
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Budowa fundamentów to jeden z najważniejszych etapów całej inwestycji, od którego zależy trwałość i bezpieczeństwo konstrukcji. Kluczową rolę odgrywa tutaj zabezpieczenie fundamentów przed wilgocią, które chroni budynek przed przenikaniem wody i powstawaniem uszkodzeń w przyszłości. Prawidłowo wykonana izolacja wpływa na stabilność całej konstrukcji i pozwala uniknąć kosztownych napraw w kolejnych latach użytkowania domu.
Liczba postów: 789
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Zgadzam się, fundamenty to podstawa każdej budowy. Chociaż sam proces nie jest prosty, dobrze jest mieć na uwadze także działkę, na której stawiamy nasz obiekt. Zastanawiałam się ostatnio, jak ważne jest odpowiednie nasłonecznienie i ukształtowanie terenu. Spotkałam się z ciekawym artykułem na ten temat, który naprawdę pomógł mi zrozumieć te aspekty lepiej. Jeśli ktoś też się nad tym zastanawia, to polecam zajrzeć tutaj https://www.archon.pl/jak-ocenic-potencj...-art-10829
Reputacja:
0
Swoją drogą, to super, że zaczęli budować nowy żłobek. Dobra infrastruktura dla maluchów jest bardzo potrzebna. A jak już mowa o budowie, to fajnie zobaczyć jakie projekty domów są dostępne w sieci. Z tego co wiem, Archon ma naprawdę ciekawe rozwiązania, które mogą zainspirować do planowania własnych inwestycji. Sprawdźcie ich ofertę tutaj https://www.archon.pl/projekty-domow
Reputacja:
0
Tak na marginesie, nie wiem jak wy, ale ja zawsze zwracam uwagę na jakość betonu przy takich budowach. Nie dość, że fundamenty to kluczowy element, to jeszcze jego trwałość ma ogromne znaczenie w dłuższym okresie. Ostatnio znalazłam stronę z ofertą betonu, gdzie można znaleźć solidne opcje — na przykład https://www.godelbeton.pl/ Myślę, że warto się z tym zapoznać, szczególnie jeśli planujecie coś większego. A tak w ogóle to naprawdę fajnie zobaczyć nowy żłobek powstający w okolicy!
|
| Podobne wątki… |
| Wątek: |
Autor |
Odpowiedzi |
Wyświetleń: |
Ostatni post |
| |
Nowa szkoła przy ul. Grochowej w Krakowie – inwestycja w nowoczesną edukację |
Krakownetpl |
1 |
97 |
28-05-2026, 03:24
Ostatni post: terenka
|
| |
Gdzie znaleźć pomoc przy pisaniu pracy na studia? |
Wasilek |
4 |
362 |
03-03-2026, 11:31
Ostatni post: Mirage
|
| |
Nowoczesny żłobek przy ul. Jabłonkowskiej – trwa budowa placówki dla 150 maluchów |
Krakownetpl |
1 |
176 |
22-02-2026, 07:35
Ostatni post: marioolkaa
|
| |
Trwają prace nad koncepcją budowy zespołu szkolno-przedszkolnego przy ul. Na Załęczu |
Krakownetpl |
0 |
69 |
23-01-2026, 12:36
Ostatni post: Krakownetpl
|
| |
Błękitno-zielona metamorfoza przy krakowskich szkołach |
Krakownetpl |
0 |
93 |
08-12-2025, 10:55